[NAGRADA HORUS] Rok za oddajo vlog

27.10.2017 ob 00:00
Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno interesnimi organizacijami julija 2017 objavila razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2017. Nagrado podeljujejo tokrat že devetič zapored. Več o razpisu najdete TUKAJ.
Kdor družbene odgovornosti še nima vključene v svojo strategijo, zaostaja za sodobnim napredkom in konkurenčnostjo. Sodoben čas namreč od pravnih oseb vse bolj zahteva, da se zavedajo vplivov, ki jih imajo na okolje in ljudi ter vplivov, ki jih okolje in družba povzročata nanje. O tej soodvisnosti in celovitosti družbe govori koncept družbene odgovornosti (DO), ki se v uspešnih podjetjih in organizacijah ter zavodih vse bolj uveljavlja, o njih pa govorijo tudi pomembnejši evropski dokumenti in usmeritve.

ZAKAJ?

Ker so v svetovnem merilu zlasti podjetja prepoznala, da jim družbeno odgovorno delovanje prinaša številne koristi, kot so npr.:
  • večja prepoznavnost in ugled v medijih, pri splošni javnosti, pri kupcih, dobaviteljih, drugih poslovnih partnerjih,
  • večja motivacija zaposlenih za delo, večja lojalnost zaposlenih, manj absentizma, prezentizma in fluktuacije, pa tudi stavk, in stroškov za vse te in podobne pojave,
  • več predlogov za inoviranje, izboljšave poslovanja, delovanja,
  • pridobitev novih poslov s strankami, dobavitelji, več nakupov in večja lojalnost potrošnikov,
  • racionalnejša raba virov in s tem zmanjšanje stroškov,
  • več dobička ob izteku leta.

Vabimo vas, da se prijavite na razpis za podelitev Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – Horus 2017. Razpis je namenjen podjetjem (mikro in s.p., majhnim, srednje velikim, velikim, socialnim podjetjem) in zavodompodjetnikom s slovenskimi koreninami, ki poslujejo v tujini, novinarjem ter ostalim organizacijam in posameznikom, ki delujejo družbeno odgovorno. Iščemo in nagrajujemo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Razpis sta 10. julija 2017 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavila IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi. Častni pokrovitelj Slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2017 je predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Razpisno dokumentacijo za vsako kategorijo prijaviteljev posebej ter ostale informacije o projektu, partnerjih in razpisu najdete na spletnem mestu www.horus.si.

Vlogo do 27. oktobra 2017 pošljite na poštni naslov inštituta IRDO v enem tiskanem in enem elektronskem izvodu (več informacij v razpisu).

Dodatne informacije:  


IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti,
GSM: 031 344 883,
e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem