[DMS in SOZ] Etični izzivi na spletu

20.11.2017
V petek, 1. decembra, ob 9:00 Društvo za marketing Slovenije skupaj s Slovensko oglaševalsko zbornico v Kavarni Sputnik (Tržaška cesta 128, Ljubljana) pripravlja dogodek z naslovom Etični izzivi na spletu, predvsem v oglaševanju. Na dogodku se bomo soočili z etičnimi izzivi pri medijskem načrtovanju, prikritem oglaševanju - predvsem na spletnih družabnih omrežjih, pri delovanju vplivnežev na spletu ... >> PRIJAVA

ETIČNI IZZIVI NA SPLETU
petek, 1. 12. 2017, 9:00 do 10:30
Svetovna kavarna Sputnik, Tržaška 128, Ljubljana

Dogodek je nastal na podlagi našega junijskega dogodka: Sedem etičnih izzivov v oglaševanju, na katerem so udeleženci izpostavili željo, da se bolj poglobljeno dotaknemo tudi etičnih izzivov na spletu.

Enega od izzivov je na dogodku nakazal Aljoša Bagola: "Največji problem, tudi kar se etičnosti tiče, je v tem, da se lahko kdorkoli s pomočjo Google ali Facebook oglaševalskih orodij dokoplje do velikega oglaševalskega prostora. Oglaševalci nimamo več nadzora nad tem, kje vse se naši oglasi pojavljajo. Celoten ekosistem je porušen, saj ne vemo več točno, s kakšnimi vsebinami bodo povezani naši oglasi."

Na tokratnem dogodku bomo ugotavljali, ali se teh etičnih načel držimo na spletu, zlasti v oglaševanju. Tako se bomo soočili z etičnimi izzivi pri medijskem načrtovanju, prikritem oglaševanju - predvsem na spletnih družabnih omrežjih, pri delovanju vplivnežev na spletu ...

V goste smo povabili sogovornike, ki se s to tematiko ukvarjajo z različnih vidikov, saj želimo te izzive osvetliti z vseh zornih kotov. Pogovor bo povezovala Nataša Smirnov, Client Service Director Slovenia, Httpool, v njeni družbi bodo Matjaž Butara, Client Service Director, Grey Ljubljana, Ines Markovčič, vodja marketinga in oglasnega trženja, Mladina, Matej Praprotnik, pomočnik direktorja za strateška vprašanja, Radio Slovenija, in Domen Savič, direktor zavoda Državljan D. 
   
     
  
Nataša Smirnov je kreativna in analitična medijska svetovalka, ki že 20 let svoj navdih črpa in razvija v agencijskih vodah tržnega komuniciranja. Vrsto let je kot medijska direktorica svetovala številnim domačin in tujim naročnikom skupine Publicis Group Media, od leta  2016 pa kot direktorica ključnih naročnikov v podjetju Httpool skrbi za uspešne storitve in zadovoljne naročnike.

Matjaž Butara ima več kot desetletne izkušnje tako v digitalnih, medijskih in oglaševalskih agencijah. Izjemno dobro razume vse aspekte spletnega nastopa (z zornega kota sporočilnosti, strategije medijskega zakupa in analitike).

Ines Markovčič svoje poklicne izkušnje zadnjih 14 let brusi v časopisnem podjetju Mladina d. d. V dinamičnem okolju, kjer ji zares ni nikoli dolgčas, je odgovorna za marketing, promocijo in oglasno trženje štirih blagovnih znamk. Verjame in dokazuje, da lahko tudi iz omejenih resursov nastane veliko, potrebni sta iznajdljivost in iskanje formul, ki predstavljajo medsebojno zadovoljstvo in korist vpletenih.

Matej Praprotnik je nagrajeni novinar, radijski voditelj in producent. Na Valu 202 je pokrival predvsem znanost in tehnologije. Leta 2010 je bil štipendist programa Innovation Journalism na Univerzi Stanford, v Kaliforniji. Po povratku na Radio Slovenija je prevzel vodenje digitalne prenove in začrtal smernice vseh radijskih spletnih aktivnosti. Zdaj je pomočnik direktorja radia za strateška vprašanja.

Domen Savič, uni.dipl. novinar, je komunikacijski strateg z desetimi leti izkušenj na področju oblikovanja spletne prisotnosti. Kot direktor neprofitnega zavoda Državljan D se ukvarja z digitalnimi pravicami, spletno zasebnostjo in medijsko pismenostjo. Trenutno je zaposlen kot vodja na oddelku za odnose z javnostmi pri Registru .si domene.

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem