Odprte prijave za SPORTO Awards 2017

12.09.2017
Novembra bodo v (S)Portorožu podeljene SPORTO nagrade, ki bodo že dvanajsto leto zapored ovenčale najboljše športno-marketinške in sponzorske projekte preteklega leta in prijave za najboljše so že odprte. Konkurenca bo v letošnjem letu še močnejša, saj se je območje prijaviteljev iz Adriatic regije razširilo še na Češko, Slovaško in Madžarsko. Društvo za marketing Slovenije (DMS) tudi letos sodeluje kot nacionalni partner SPORTO Awards za Slovenijo, poglablja pa se tudi sodelovanje z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA). Rok za oddajo prijav je 20. oktober, letos s poenostavljenim elektronskim načinom prijav. Več na SPORTO Awards 2017.


Preteklih pet let je Društvo za marketing Slovenije kot nosilec SPORTO nagrad še dodatno krepilo zavedanje o pomenu marketinga v športu in športnih sponzorstev kot učinkovitem marketinškem in komunikacijskem orodju. S svojo vlogo nadaljuje tudi v prihodnje, odslej v vlogi nacionalnega partnerja nagrad. SPORTO Awards v letošnjem letu s ciljem širitve nagrade v druge države poglablja sodelovanje z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA), kar bo še dodatno prispevalo k razvoju industrije in izmenjavi ter prenosu znanj in dobrih praks v tem delu Evrope.

Tanja Kavran, izvršna direktorica DMS, o pomenu SPORTO nagrad: "Društvo za marketing Slovenije že šesto leto ponosno sodeluje pri podelitvi SPORTO nagrad, ki so z leti prerasle iz nacionalnih v mednarodno prepoznane nagrade za dosežke s področja marketinga v športu in sponzorstev in je že vrsto let posebno priznanje za podjetja oziroma marketinške ekipe, ki ustvarjajo izvrstne športne zgodbe. Z mednarodno širitvijo je nagrada vsako leto pridobivala tudi na mednarodni veljavi, kar zagotovo pripomore h končnemu izboru res najboljših regionalnih primerov učinkovitega športnega marketinga. Letošnja razširitev na še tri nove države (Češko, Slovaško in Madžarsko) pomeni prihod novih mednarodnih praks in strokovnih izkušenj. DMS bo kot nacionalni partner nagrade še naprej sledil najpomembnejšemu cilju izbora za SPORTO nagrade – širitvi in prenosu strokovnega znanja ter razvoju stroke. Poglobljena povezava SPORTO nagrad z Evropskim sponzorskim združenjem (ESA) pa obenem omogoča širitev znanj in dobrih praks v še širšem mednarodnem okolju in s tem večji mednarodni ugled nagrade."

Eden od ciljev tesnejšega sodelovanja z ESA je tudi povečanje prepoznavnosti ESA nagrade v kategoriji »Best of Europe«, kamor se zadnjih pet let avtomatično uvrščajo zmagovalni projekti SPORTO Awards v kategoriji »Najboljše športno sponzorstvo / SPORTO Sponsorship Award«. Gre za eno številnih nagrad ESA sponzorskega tekmovanja, vendar tudi za najbolj prestižno. V tej kategoriji lahko namreč tekmujejo zgolj povabljeni projekti ali nacionalni zmagovalci v kategoriji SPORTO Sponsorship Awards. 

»ESA je navdušena, da lahko podpira SPORTO Awards. V zadnjih 13-ih letih se je SPORTO konferenca razvila v eno vodilnih evropskih sponzorskih konferenc, ki privablja najboljše domače in mednarodne govorce in pomaga pri še večji prepoznavnosti sponzorske industrije v regiji. SPORTO konferenca, skupaj s SPORTO magazinom in SPORTO Awards, je odličen način, kako razumeti hitro spreminjajoči se svet sponzorstev. Razširitev nagrad na tri nove države predstavlja platformo za predstavitev vrhunskih sponzorskih kampanj iz vse regije,« je povedal William Fenton, eden od letošnjih članov SPORTO Awards žirije, sicer član ESA, predsednik žirije »Belgian Sponsorship Awards« in eminentni sponzorski strokovnjak z dolgoletnim stažem.

Letošnjo mednarodno žirijo kot predsednik vodi Toby Hester, predstavnik ESA, direktor agencije Sponsorship Coach ter izkušeni sponzorski strokovnjak, ki je bil v preteklih letih redni gost, predavatelj in tudi član žirije SPORTO Awards.

Tekmovanje SPORTO Awards poteka pod okriljem blagovne znamke SPORTO. Ta, poleg nagrad, pod svojim okriljem združuje še SPORTO konferenco ter SPORTO magazin, ki skupaj v širšem evropskem prostoru veljajo za strokovno platformo s področja športnega marketinga in sponzorstev. 

Več o SPORTO Awards 2017, letošnjih kategorijah in nasvetih za dobro prijavo najdete na novi spletni strani www.sportoawards.si. Za dodatne informacije nam lahko pišete na awards@sporto.si.

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem