[POLETNO BRANJE] Kaj priporoča upravni odbor DMS?

29.06.2017
Poletje je čas, ko si lahko vzamemo nekaj oddiha in napolnimo baterije pred prihajajočimi izzivi. Če je vaša obvezna popotnica na plažo dobra knjiga, potem boste v nadaljevanju našli nekaj odličnih nasvetov za poletno branje. Člane upravnega odbora DMS smo namreč povprašali o tem, katere knjige in druge pisane ali govorjene vsebine so se jim v zadnjem obdobju najbolj vtisnile v spomin. Verjamemo, da boste v njihovem izboru našli nekaj zase. Želimo vam užitkov polno poletno branje! Za vas se trudi ekipa DMS.

Mitja Pirc (INDIGO CONSULTING):

Aleksandra Brank (BISNODE):

Nisem si mislila, da bo moje lanskoletno (neknjižno) priporočilo TV serije naletelo na tako pozitiven odziv – kar nekaj članov me je klicalo, da o posebnih zahvalah sploh ne govorim. Lani sem priporočala ogled posebne TV serije na HBO-ju z naslovom Obrtnice (1. sezona in 13 delov). Glavno vlogo v tej seriji imajo 3 dame, ki se ukvarjajo z najstarejšo obrtjo in jo skozi marketing pripeljejo na najbolj nedoumljive nivoje. Če sem lani priporočala 1. sezono, je sedaj na voljo na HBO-ju še 2. in 3. sezona. Malo za šalo in zelo zares – moja 3 priporočila:
  • Obrtnice (1. sezona)
  • Obrtnice (2. sezona)
  • Obrtnice (3. sezona)
Če pa vas vseeno še vedno mika šelest papirja in stare dobre knjige v rokah, pa še takšno "postSMK-jevsko" pripročilo sledečih “morate prebrati” knjig:

Petra Čadež (SVETOVALKA ZA STRATEŠKI MARKETING):


Nataša Mithans (RENDERSPACE):

Moj nabor virov znanja in inspiracije.

Podcasti:
Strokovna literatura:
Leposlovje:
Alenka Potočnik Anžič (GORENJE, d.d.):

Sproščenost in svoboda, ki si jo dovolimo poleti bolj kot sicer, me vodi tudi pri mojih bralnih nasvetih. Moje izkušnje kažejo, da v vročih poletnih dneh in nočeh prijajo povsem druge knjige kot v hladnih zimskih mesecih. Nekaj lahkega, pa nikakor ne prelahkega, torej:
  • James Watt: Manifest drznega podjetništva za 21. stoletje. Odlično branje izpod peresa ustanovitelja pivovarne Brewdog, ki na neposreden in zabaven način pokaže, da so za uspeh v poslu nujni trdo delo, strast in uživanje v tem.
  • Renata Salecl: Tek na mestu. Zanimiv in kritičen pogled na aktualno ideologijo neoliberalizma, ki bralca spontano vodi k samorefleksiji.
  • John Wooden, Don Yaeger: Priprava tekme za življenje, moč mentorstva. Mentorji so povsod okoli nas. Knjiga izpod peresa enega najbolj trofejnih športnih trenerjev nam pokaže, da je vsak košček znanja nekaj, kar je nekdo z nekom delil. Malo "new age-vskega" branja poleti ne škodi.
  • Michael Port: Steal the show. Nikoli ne dobimo druge možnosti, da naredimo prvi vtis in avtor ponuja nekaj zares praktičnih nasvetov, kako narediti vtis.
  • Meni osebno je najljubša poezija, v vseh oblikah pa naj bodo to Tagore, Hafis, Pablo Neruda, Robert Frost, Tone Pavček, Feri Lainšček in mnogi drugi. Ker je poezija preprosto odlična, da zamenja delovno energijo in prebudi čutečo plat v nas, in to ne le poleti.
Za širši nabor izvrstne liturature si preberite tudi lanskoletne nasvete za poletno branje, ki jih je prispeval upravni odbor DMS. Najdete jih TUKAJ.

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem