Projekti

Poleg dogodkov se DMS ima tudi vrsto projektov. Eden izmed njih je Trženjski monitor DMS, ki je nov kazalnik na slovenskem trgu, nastal pa je ob pomoči družbe Valicon kot odgovor na spremenjene pogoje poslovanja.

Pod okriljem DMS in Marketing magazina pa nastaja tudi edina strokovno-znanstvena revija s področja trženja v Sloveniji – Akademija MM.

Najnovejši projekt pa je Marketinški muzej. Prvi korak na tej poti je razstava Cockta, pijača vaše in naše mladosti. O dediščini slovenskih blagovnih znamk, ki jo je izpeljal DMS v sodelovanju s Slovenskim etnografskim muzejem – SEM.

Trženjski monitor DMS

Trženjski monitor DMS je nov kazalnik na slovenskem trgu, ki je nastal v okviru Društva za marketing Slovenije ob pomoči družbe Valicon kot odgovor na spremenjene pogoje poslovanja. Trženjski monitor DMS se izvaja dvakrat letno, v spomladanskem in jesenskem času. Z njim želimo spremljati dogajanja tako z vidika vedenja in odločanja porabnikov kot tudi podjetij, pri tem pa se osredotočamo na trženje in njegov razvoj.

Akademija MM

Akademija MM je edina strokovno-znanstvena revija s področja trženja v Sloveniji, prva številka je izšla že leta 1997. Njen namen je umeščanje znanstvenih pa tudi strokovnih dognanj v najširšo trženjsko javnost, z namenom odpiranja in raziskovanja aktualnih tem in prenosa novih znanj in spoznanj v poslovno prakso.

Marketinški muzej

Marketinški muzej je vizija Društva za marketing Slovenije. Uspešne slovenske znamke bodo imele priložnost, da ponovno zaživijo. Namen marketinškega muzeja pa ni samo zgodovinski, temveč tudi za prihodnost. Trženjsko usmerjena podjetja namreč črpajo iz dediščine in vrednot blagovne znamke. S tovrstnim projektom želimo opozoriti, da si slovenska podjetja vzamejo premalo časa za sistematično ohranjanje gradiva. 

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem