Trženjski monitor DMS - pomlad 2009

Prvi Trženjski monitor DMS se je odvil pomladi 2009 na odmevnem srečanju Društva za marketing Slovenije. Trženjski monitor je nastal v okviru Društva za marketing Slovenije ob pomoči družbe Valicon kot odgovor na spremenjene pogoje poslovanja.
Fokus na področje trženja in njegovega razvoja sta predstavila dr. Maja Makovec Brenčič, predsednica Društva za marketing Slovenije, in Andraž Zorko, soustanovitelj in partner podjetja Valicon, ki je kot izbran na razpisu raziskavo tudi izvedel.

Predstavitvi je sledila okrogla miza, ki jo je vodil Tomaž Arh (Droga Kolinska). Temi okrogle mize sta bili Trženjski monitor DMS in gospodarska kriza. O posledicah spremenjenih gospodarskih razmer na porabnike, trg in poslovanje smo se pogovarjali z gosti:
  • Mateja Jesenek (Mercator),
  • Goran Kodelja (Lisca),
  • Breda Kotar (Trimo) in
  • Breda Kutin (Zveza potrošnikov Slovenije).

Povzetek okrogle mize: Ljudje so optimisti po naravi, v poslu pa so realisti in zato pripravljajo več scenarijev. Če se bo kriza zaostrovala, bo treba drastično poseči v delovno pravno zakonodajo. Država bo morala razmisliti, kako pravično razporediti breme krize na vse. Liberalizirati bo potrebno produkcijske faktorje (delovno silo) ter utrditi socialno državo. Celotna populacija bo zaživela na bistveno nižjem življenjskem standardu. Breda Kutin meni, da ne bomo zgolj sanirali krize in se vrnili na stara pota, pač pa bo prišlo do prerazporeditve bogastva in večje družbene odgovornosti. Potrebnih bo tisoč drobnih korakov.

»Tržne raziskave so kot spodnje perilo. Pokažejo veliko, ne pa tudi bistva.« s temi besedami je prvi Trženjski monitor DMS zaključil Tomaž Arh.

DMS zame

Društvo za marketing Slovenije združuje posameznike, ki delujejo na področju marketinga. Eden od pomembnejših ciljev Društva je uveljavitev marketinga kot poslovne filozofije.
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem pregledovanja spletnega mesta se strinjate z uporabo piškotkov. Več o tem
Sprejmem