»S srcem pri teku« (Volkswagen), »GORINI«(Gorenje) in »Enkrat za Cele, vedno za Cele« (RK Celje Pivovarna Laško) so kot najboljši primeri dobrih praks na področju sponzorstev in marketinga v športu v jadranski regiji postali zmagovalci treh kategorij nagrad SPORTO Awards 2020. Projekti iz posamezne države prijaviteljice, ki so v kategoriji »SPORTO Sponsorship Award« (sponzorstva) prejeli najvišje ocene, so se avtomatsko uvrstili na tekmovanje Evropskega sponzorskega združenja ESA v kategoriji »Best of Europe«.

SPORTO nagrade so odlična priložnost, da lahko blagovne znamke, imetniki pravic in agencije, spoznajo moč in vpliv, ki ga lahko dosežejo s povezovanjem v športu ter s tem dosežejo strateške cilje podjetij v celotni jadranski regiji.

Žirija je nagradila naslednje projekte:

Zmagovalec v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo

»S srcem pri teku«  (sponzor: Volkswagen, nosilec pravic: Volkswagen Ljubljanski maraton, prijavitelj: Agencija 101)

Zmagovalec v kategoriji Najboljše komuniciranje športnih subjektov

"Enkrat za Cele, vedno za Cele!" (nosilec pravic: RK Celje Pivovarna Laško, prijavitelj: prijavitelji Agencija 101, Medias Kreativ in RK Celje Pivovarna Laško)

Zmagovalec v kategoriji Najboljše digitalno komuniciranje

GORINI (sponzor: Gorenje, d.o.o., nosilec pravic: Evropska rokometna zveza, prijavitelj: Gorenje, d.o.o.)

Slovenski projekt, ki je v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo prejel najvišje ocene in se uvrstil na tekmovanje Evropskega sponzorskega združenja (ESA) v kategoriji »Best of Europe«, je »S srcem pri teku« (Volkswagen).

Letošnji mednarodni žiriji je predsedoval predsednik ESE Andy Westlake. Mednarodno strokovno žirijo so sestavljali predstavniki podjetij, marketinških agencij in športnih organizacij. V desetčlanski žiriji so bili poleg predsednika še Lidija Rakuša (direktorica marketinga | Merkur), Marijan Palić (direktor marketinga | AGENCY04), Tjaša Slokar Kos (odgovorna urednica informativnega programa | POP TV), Nebojša Mandrapa (PR direktor | New Media Team), Melita Božič (direktorica projektov | Pristop), Siniša Ostoić (direktor | SEHA Gazprom liga), Bruno Blumenschein (solastnik in direktor | Overtime), Nataša Sernc (vodja oddelka marketinga | Nova KBM, predstavnica Društva za marketing Slovenije), Uroš Stanić (strokovni sodelavec v marketingu | HNK Rijeka).

Letošnji zmagovalci SPORTO Awards so: »S srcem pri teku« (Volkswagen), »GORINI«(Gorenje) in »Enkrat za Cele, vedno za Cele« (RK Celje Pivovarna Laško).
SPORTO PRIZNANJA

V sodelovanju z Društvom za marketing Slovenije so na podelitvi SPORTO nagrad razglasili tudi prejemnike posebnih SPORTO priznanj. Ta so namenjena športnim organizacijam in posameznikom v športnih organizacijah za njihove aktivnosti na področju upravljanja z družbenimi omrežji ter za izvedbo družbeno odgovornih projektov, ki jih je na slovenskem trgu zaznala in izbrala posebna žirija. Žirijo so sestavljali štirje strokovnjaki, ki imajo vpogled v slovenski športno-marketinški trg, in sicer: Luka Maselj (vodja marketinga B2C | Continental Adria), Jure Doler (lastnik in direktor | Engagency), Uroš Svenšek (digitalni strateg | Agencija 101) in Marko Cirman (novinar | Radio Val 202).

Prejemniki SPORTO priznanj za posamezne aktivnosti so:

Najboljše upravljanje SM kanalov (športnik): Marko Grilc

Najboljše upravljanje SM kanalov (športna organizacija): KK Cedevita Olimpija in Tine Ružič

Najboljša družbeno odgovorna akcija: »Mi smo Mura«,  NŠ Mura

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam