V Društvu za marketing Slovenije ustanavljamo Športno središče, v okviru katerega bomo redno izvajali izobraževanja in druge aktivnosti s področja športnega marketinga, e-športnega marketinga in sponzorstev. 

Društvo za marketing Slovenije sledi svojemu poslanstvu in še naprej dviguje nivo stroke v Sloveniji. Šport je že vrsto let ena najpomembnejših gospodarskih panog na svetu in kot v vseh drugih panogah je lahko tudi v športu marketing tisti, ki s strateškim pristopom in marketinško naravnanostjo zvez in klubov lahko vodi v še boljše poslovne rezultate. Dobri poslovni rezultati pa so danes zagotovo eden izmed temeljev športnih uspehov. Osnovni namen Središča je tako dvigovanje nivoja znanja s področja strateškega upravljanja sponzorstev, aktivacije sponzorstev, predstavljanje pomembnosti vložkov v sponzorstva ...

Prihajajo časi, polni najrazličnejših izzivov in tudi šport se prilagaja novi realnosti, v Društvu za marketing Slovenije pa si bomo prizadevali za to, da bo športni marketing (p)ostal učinkovit strateški marketinški kanal. Dostop do znanja želimo omogočiti širši strokovni javnosti, še posebej športnim organizacijam in zvezam, klubom in športnikom. V Sloveniji ne manjka številnih dobrih praks in strokovnjakov na tem področju, ne nazadnje to dokazujejo vsakoletne SPORTO nagrade, pri katerih DMS sodeluje že od leta 2011. 

Športno sponzorstvo je ob pravilnem upravljanju lahko izjemno učinkovit kanal gradnje blagovne znamke in ugleda – tako sponzorja kot sponzoriranca. Preko športnih uspehov športnikov se na znamke prenašajo pozitivne emocije, ki vodijo v večji interes uporabnikov, boljšo prodajo in s tem boljše poslovne rezultate. Vse to ob predpostavki, da je športno sponzorstvo integrirano v strategijo blagovne znamke in ne »enkraten projekt«, ki se ga lotimo nekajkrat letno ob velikih športnih dogodkih. Tovrstne oblike sponzorstva ob pregledu rezultatov pogosto ne dosežejo želenih učinkov glede na vložena sredstva ... Dolgoročno in strateško povezovanje športa ter podjetij pa je zahtevna naloga in tu Društvo za marketing Slovenije s Središčem za športni marketing in e-športni marketing vidi svojo vlogo pri naslednjih korakih razvoja športno-marketinške stroke v Sloveniji.

Posebno mesto bomo v novem središču namenili tudi e-športu in marketingu na tem področju. Največja svetovna podjetja vlagajo vedno več sredstev v panogo, ki je po podatkih Forbesa v zaključku leta 2019 presegla magično mejo milijarde evrov letnega prometa. Po napovedih bo panoga e-športa po številu gledalcev in sredstev, ki poganjajo e-športno industrijo, kmalu ujela največje športne dogodke na svetu, kot sta Uefina liga prvakov v nogometu in košarkarska liga NBA. Če je šport zaradi koronavirusa doživel velik udarec, pa e-šport zaradi še intenzivnejše selitve ljudi za konzole v tem obdobju podira nove rekorde.

Znotraj Središča bo nastala skupnost podjetij, športnih organizacij in sponzorjev, v kateri se bodo izmenjevala mnenja, dobre prakse in iskreno verjamemo - tudi konkretne povezave in nova sodelovanja med športniki in blagovnimi znamkami. 

KOMU JE NAMENJENO ŠPORTNO SREDIŠČE?

Namenjeno je vsem, ki vas zanimajo sodobni pristopi v športnem marketingu. Še posebej udeležbo na izobraževanjih v sklopu Središča priporočamo:

 • športnim zvezam, klubom in športnikom, ki iščejo dodatna znanja in ideje za razvoj svojih poslovnih aktivnosti,
 • podjetjem, ki že sodelujejo v sponzorskem odnosu in si želijo s športnim sponzorstvom doseči še večji učinek, 
 • podjetjem oziroma blagovnim znamkam, ki razmišljate o športnih sponzorstvih in ki želite spoznati aktualne primere na tem področju ter pridobiti nova znanja. 
KAKO SE LAHKO VKLJUČITE?
 • Pridite na naše dogodke in sprašujte ter bodite radovedni.
 • Prispevajte ideje za teme in govorce s področja športnega marketinga.
 • Predlagajte vsebino za predstavitev primerov dobrih praks s področja športnega marketinga na enem od srečanj.
 • Predlagajte pisni prispevek s področja športnega marketinga in sponzorstev, ki bi ga lahko objavili na naših zapisih.
 • Predlagajte temo webinarja, ki bi ga želeli izvesti za člane DMS.
 • Predlagajte izziv, ki se vam zdi zanimiv in okoli katerega bi zbrali delovno skupino strokovnjakov, ki bi s skupnim razmišljanjem prispevali k reševanju
  tega izziva.
 • Odprti smo tudi za vse ostale predloge.

Vodja Športnega središča DMS je Peter Vidmar, direktor Agencije 101 in član upravnega odbora DMS: "Športno središče DMS postaja platforma za aktivno podporo in spodbudo aktivnostim, ki bodo pomagale pri razvoju športnega in e-športnega marketinga v Sloveniji. Cilj je povečati razumevanje glede potrebe strateškega upravljanja sponzorstev ter nasploh dvigniti pomen športa za marketing in tudi marketinga za šport. S pripravo kvalitetnih vsebin, gostovanji uglednih strokovnjakov in povezovanjem različnih entitet, bomo stremeli k razvoju dodane vrednosti za podjetja, športne organizacije in marketinško stroko."

 • Udeležba na srečanju Športnega središča je za člane DMS brezplačna.
 • Cena udeležba za nečlane znaša 60 € + DDV.

ZAPISI ŠPORTNI MARKETING

Prikaži vse

NOVICE IZ SVETA ŠPORTNEGA MARKETINGA

Prikaži vse

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice