Program

Dogodek
▪ Brezplačno za člane DMS.
▪ Za nečlane znaša udeležba na dogodku 60 € + DDV.

V Sloveniji imamo številne turistične bisere in na septembrskem članskem meetupu bomo spoznali nekaj uspešnih zgodb slovenskega turizma, ki so nam lahko v navdih, ne glede na panogo, v kateri delujemo.

Na članskem meetupu se nam pridružite v ponedeljek, 25. septembra, ob 17.00 v Catering Labu.

Predstavljamo vam prve tri zgodbe.

 • Barbara Zmrzlikar (STO): Strategija slovenskega turizma – marketinški vidiki
  Slovenska turistična organizacija
  (STO) kot krovna nacionalna inštitucija skrbi za promocijo in razvoj turizma v Sloveniji in Barbara Zmrzlikar, vodja Sektorja za raziskave in razvoj pri Slovenski turistični organizaciji (STO), nam bo razkrila osnovne usmeritve Strategije slovenskega turizma 2022-2028 ter kako slednje vplivajo na vlogo STO;  nacionalno turistično organizacijo, ki načrtuje in izvaja trženje celovite turistične ponudbe Slovenije in v sodelovanju z lokalnimi DMO skrbi za razvoj turizma. Videli bomo, da obstaja veliko vzporednic med strategijo slovenskega turizma in vlogo/načinom delovanja marketinških ekip v podjetjih. Zanimivo za vse, ki jih zanima turizem in strategije.
 • Vesna Malnar Memedovič (Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje): Preobrazba pozabljene lokacije v turistično destinacijo
  Kaj vam najprej pade na pamet, ko pomislite na Kočevje? Najverjetneje ne na turistične znamenitosti, tematske poti, bunker ali polje narcis in čemaža … A vse to najdete na Kočevskem, kjer je ekipa Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje različne mikrolokacije in zgodbe povezala v enotno destinacijo Kočevsko. Kako so že skoraj pozabljenemu območju, ki je po površini največja občina v Sloveniji, nadeli novo ime, podobo in pripravili celovito komunikacijsko strategijo ter razvili številne produkte, nam bo predstavila Vesna Malnar Memedovič, direktorica Javnega zavoda za turizem in kulturo Kočevje.
 • Klemen Langus (Turizem Bohinj): Koncept »dnevne sobe«, ki je uporaben tudi izven turizma
  Ste že slišali za koncept »dnevne sobe« kot prostora, kjer se začenjajo naše ideje in projekti? Gre za koncept, ki je po besedah Klemna Langusa (Turizem Bohinj) uporaben tudi izven turizma in so ga uporabili pri oblikovanju Skupnosti Julijske Alpe. V projektu so uspešno sodelovali različni deležniki in z razumevanjem lastnih potreb in potreb vseh vključenih uskladili različne lokalne interese. Izziv je bil uskladiti potrebe gostov in domačinov, zagotoviti obstojnost narave in njenih virov, ob tem pa razviti nove produkte. Nastala je enotna ponudba na področju Julijskih Alp, v okviru katere so med seboj povezali že obstoječe turistične destinacije. In kako jim je pri tem pomagal koncept »dnevne sobe«?

Na dogodku bomo preizkusili tudi nekaj kulinaričnih dobrot: Janja Štrumbelj nam bo predstavila lePotico - tradicionalno slovensko potico v miniaturni obliki, Nik Istenič bo predstavil Penine Istenič, ki jih po klasični metodi v njihovi družini pridelujejo že več kot 50 let, poskusili pa bomo lahko tudi Kočevske dobrote. Srečanje bomo zaokrožili še z druženjem članov DMS.

Leta 2006 smo organizirali prvo mesečno srečanje članov Društva za marketing Slovenije in bili navdušeni nad odzivom. Do zadnjega kotička smo napolnili sejno sobo in poslušali predavanje dr. Vesne Žabkar o vlogi in pomenu marketinga v podjetjih v Sloveniji. Poslušali smo še predavanje Zenela Batagelja, Darka Dujiča in Jureta Velikonje. 17 let po tem prvem srečanju še vedno držimo tradicijo in enkrat mesečno organiziramo srečanje, ki je namenjeno odpiranju aktualnih tem in tudi druženju ter izmenjavi mnenj med člani DMS.

Vse to boste izvedeli na septembrskem članskem meetupu, 25. septembra ob 17.00 v Catering Labu, na katerem vas bomo spodbudili tudi k druženju.

Pridružite se nam v ponedeljek, 25. septembra, v Catering Labu.

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam