Program

Dogodek

Vas zanima, kako se bo v luči številnih tehnoloških in regulatornih sprememb razvijal digitalni svet? Pridružite se nam na skupnem dogodku Društva za marketing Slovenije, IAB Slovenije, Info hiše in Slovenske oglaševalske zbornice, na katerem bomo raziskovali prihodnost digitalnih trgov, storitev in zasebnosti.

Leta 2024 se na področju digitalnih storitev obetajo prelomne spremembe. Te se bodo zgodile na presečišču sočasnega razvoja novih tehnologij ter postopnega umika uveljavljenih tehnoloških standardov, kot je ukinitev tretjeosebnih piškotkov. V ospredje prihaja regulacija razvoja in uporabe umetne inteligence, še bolj se poudarja spoštovanje zasebnosti in zaščita (osebnih) podatkov. O izzivih, ki jih prinašajo te spremembe, bodo govorili izjemni strokovnjaki.

IZ PROGRAMA:

Jaka Repanšek (Oglaševalsko razsodišče): Vpliv Akta o digitalnih storitvah na digitalno oglaševanje

Bojana Pleterski (Info hiša): Vpliv zakonodaje s področja umetne inteligence na oglaševalske storitve.

Odvetnica mag. Rosana Lemut Strle: Uporaba javno dostopnih podatkov v praksi.

Aleš Popič (Spar Slovenija): Primer iz prakse o zero party podatkih.

Pridružite se nam 13. februarja ob 12.00 v Kristalni palači. Dogodek bo trajal od 12.00 do 16.30. Prostih je le še nekaj mest, za prijavo nam pišite na info@dmslo.si.

Dogodek je namenjen članom DMS, IAB Slovenija, SOZ in gostom Info hiše, prijavnine ni. Na dogodku bomo še posebej veseli tistih, ki se z zgornjimi izzivi srečujete pri svojem delu.

KAKO SKLADNA PA JE VAŠA SPLETNA STRAN S PRAVILI O ZASEBNOSTI?
Vabimo vas, da se prijavite na ekskluzivni BREZPLAČNI pregled vaše spletne strani in preverite, ali izpolnjujete zahteve zakonodaje o e-zasebnosti. Preverjali bomo skladnost zbiranja piškotkov in uporabe drugih sledilcev na strani ter uporabniško izkušnjo rešitve za skladnost.

>>> KAJ PRIDOBITE? Pregled piškotov in sledilnih tehnologij na vaši strani, povzetek stanja s priporočili za izboljšanje skladnosti in uporabniške izkušnje. Priložnost za izpostavitev vašega podjetja kot primer dobre prakse na Marketing TOPX-u.

Sodelujete tako, da izpolnite prijavnico in navedete URL vaše spletne strani. Povzetek stanja s priporočilom boste prejeli pred dogodkom 13. februarja.  Rok za oddajo prijave je 1. februar 2024.
 
Prijavnica.
Več informacij.

 

PROGRAM

ZASEBNOST  IN IZZIVI ZNOTRAJ OBSTOJEČIH REŠITEV

12:00 - 12:15: Pozdrav in uvod v dogodek, Tanja Kavran

12:15 - 12:45: Akt o digitalnih storitvah (DSA) in njegov vpliv na digitalno oglaševanje, Jaka Repanšek, predsednik Oglaševalskega razsodišča

Akt o digitalnih storitvah (DSA) ima potencial, da močno vpliva na oglaševalsko industrijo, predvsem zaradi svojih določil o preglednosti in odgovornosti. Med drugim bo gotovo vplival na večjo preglednost in odgovornost spletnih platform, na omejitve glede ciljnega oglaševanja, na ukrepe proti dezinformacijam, varstvo podatkov in zasebnosti …

12:45 - 13:15: Kje ima zakonodaja na področju umetne inteligence tudi vpliv na oglaševalske storitve? Bojana Pleterski, Info hiša

Med področja uporabe umetne inteligence v marketingu lahko vsekakor štejemo analizo obnašanja strank z namenom profiliranja in prilagojene komunikacije, uporabo generativne UI pri ustvarjanju vsebine, uporabo chatbotov ipd. Kako bo Akt o umetni inteligenci vplival na ta področja?

13:15 - 13:45: Kako in kdaj lahko uporabimo javno dostopne podatke (kontakte)? Rosana Lemut Strle, strokovnjakinja za področje varstva osebnih podatkov

Kdaj vse smemo pošiljati direktno pošto? Na kakšne načine? Kje lahko pridobimo kontaktne podatke in kdaj jih lahko uporabimo? Imamo javno dostopne kontaktne podatke iz Ajpesa, z LinkedIna, s spletne strani ... jih lahko zakonito obdelujemo? Kako in za kakšne namene?  93. člen ZVOP-2 in kje je meja za neposredno trženje?

13:45 - 14:15 ODMOR

PRAKTIČNE REŠITVE IN PRIMERI

14:15 - 14:45 Primer iz prakse:Kako pridobiti zero party podatke, jih uporabiti za prodajo ter jih spremeniti v first party podatke? Aleš Popič, vodja digitalnih marketinških storitev, Spar Slovenija

Kako v podjetju, ki ima več kot milijon aktivnih kartic zvestobe in ogromno first party podatkov le- te obogatiti z »mehkejšimi« podatki, s katerimi dobimo poglobljeni vpogled v potrebe strank? Spoznali bomo primer inovativne rešitve, ki s pomočjo AI orodij strankam ponuja uporabno vrednost, rešuje njihove težave in jim bogati življenja, v zameno pa s podjetjem v obojestransko korist prostovoljno delijo zero party podatke.

14:45 - 15:15: Kaj je Chrome Topics in kako podobne rešitve vplivajo na vaše prihodnje marketinške kampanje? Kaspars Drikis, Country Manager Baltics, Balkans, Kazakhstan and Azerbaijan, RTB House

Chrome Topics uvaja rešitve kontekstualnega oglaševanja, ki so client based (vs server based), kar naznanja nova razmišljanja okoli posredovanja signalov za ciljano oglaševanje. Kaspars bo predstavil filozofijo teh novih načinov posredovanja signalov za ciljnao oglaševanje in vlogo, ki jo utegnejo imeti v nadaljnjem razvoju oglaševalskih storitev, ki so skladne z EU zakonodajo. Predavanje bo v angleškem jeziku preko video povezave.

15:15 - 15:30: E-zasebnost v praksi: Praktični napotki za preverjanje skladnosti in povzetek pregleda slovenskih spletnih mest, Primož Govekar, Info hiša

Primož Govekar iz Info hiše bo podelil praktične napotke za skladnost spletnih strani in kako se preverjanje skladnosti izvaja. Naredili bomo hitri pregled elementov, upoštevanih pri ocenjevanju spletnih strani in nekaj statističnih rezultatov.

15:30 - 15:45: Pregled dobrih rešitev med prispelimi spletnimi mesti, Zoran Savin, IAB Slovenija

15:45 - 16:00: Podelitev priznanj najboljšim

Pripravili smo razpis za brezplačen pregled spletnih strani, v okviru katerega bodo strokovnjaki preverili, ali stran izpolnjuje zahteve zakonodaje o e-zasebnosti - skladnost zbiranja piškotkov in uporabe drugih sledilcev na strani ter uporabniško izkušnjo rešitve za skladnost. Razglasili bomo najboljše spletne strani in tudi zakaj so se tako dobro uvrstile.

Skupni dogodek organizacij: Društvo za marketing Slovenije, IAB Slovenija, Info hiša in Slovenska oglaševalska zbornica.

Udeležba na izobraževanju Marketing TOPX prinaša 10 točk za DMS certifikat znanja.

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam