»Zmagovalni servis« (Petrol, d.d) v dveh kategorijah, EuroVolley 2019 (Odbojkarska zveza Slovenije) in Tribune bojo pune! (NK Maribor) so kot najboljši primeri dobrih praks na področju sponzorstev in marketinga v športu v jadranski regiji postali zmagovalci štirih kategorij nagrad SPORTO Awards 2019. Projekti iz posamezne države prijaviteljice, ki so v kategoriji SPORTO Sponsorship Award prejeli najvišje ocene, so se avtomatsko uvrstili na tekmovanje Evropskega sponzorskega združenja ESA Excellence Awards v kategoriji »Best of Europe«. Vse prijavljene projekte na SPORTO Awards 2019 si lahko ogledate tukaj.

SPORTO nagrade so odlična priložnost, da lahko blagovne znamke, imetniki pravic in agencije, spoznajo moč in vpliv, ki ga lahko dosežejo s povezovanjem v športu ter s tem dosežejo strateške cilje podjetij v celotni jadranski regiji.

Žirija je nagradila naslednje projekte:

Zmagovalec v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo

Zmagovalni servis (sponzor: Petrol, nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije, prijavitelj: Agencija 101 in Petrol)

Kategorija SPORTO Sponsorship Award je imela 9 prijav in žirija je poleg zmagovalca izbrala tudi dva finalista:

Gripworld (sponzor: Continental Adria pnevmatike) in Jeklena volja (sponzor: Skupina Sij).

Zmagovalec v kategoriji Najboljši športni dogodek

EuroVolley 2019 (nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije, prijavitelj: Odbojkarska zveza Slovenije)

V kategoriji SPORTO Event Award je bilo prijavljenih 3 projektov.

Zmagovalec v kategoriji Najboljše komuniciranje športnih subjektov

Tribune bojo pune! (nosilec pravic: NK Maribor, prijavitelj: NK Maribor)

Zmagovalec v kategoriji Najboljše digitalno komuniciranje

Zmagovalni servis (sponzor: Petrol, nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije, prijavitelj: Agencija 101 in Petrol)

Posebno nagrado žirije je prejel projekt Jeklena volja (sponzor: Skupina Sij, prijavitelj: Skupina Sij).

Projekti iz posamezne države prijaviteljice, ki so v kategoriji Najboljše športno sponzorstvo prejeli najvišje ocene in so se uvrstili na tekmovanje Evropskega sponzorskega združenja (ESA) v kategoriji »Best of Europe« so naslednji - najboljši slovenski projekt: Zmagovalni servis (sponzor: Petrol, nosilec pravic: Odbojkarska zveza Slovenije, prijavitelj: Agencija 101 in Petrol). Najboljši hrvaški projekt: ParaBOX (sponzor: Allianz Zagreb d.d., nosilec pravic: Hrvatski paraolimpijski odbor, prijavitelj: Allianz Zagreb d.d.)

Prijave v vseh SPORTO Awards kategorijah je pregledala in ocenila mednarodna strokovna žirija, ki jo je sestavljalo 7 članov in ji je predsedoval predsednik Evropskega sponzorskega združenja (ESA) Andy Westlake. Ostali člani žirije so bili Peter Curk (direktor marketinga | Petrol), Uroš Stanić (strokovni sodelavec v marketingu| NK Rijeka), Sophie Morris (član upravnega odbora | Evropsko sponzorsko združenje - ESA), Dijana Vetturelli (direktorica | Vetturelli consulting), Petra Čadež (direktorica marketinga | SPP namazi, Atlantic grupa | DMS predstavnica) in Simon Cetin (ustanovitelj in partner | iPROM)

Žirija je ocenjevala po vnaprej določenih kriterijih, usklajenih z ESA Excellence Awards. Ocena žirije predstavlja 100 % skupne ocene projektov.

O NAS

Več kot

700

članov
Več kot

300

zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 700 ČLANI
večkot 70 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva
v društvu
razišči NIVOJE članstvA
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice