Marketinško odlični so tisti prebojni projekti, ki z združevanjem različnih poslovnih elementov in aktivnosti podjetju pomagajo, da je kos sodobnim izzivom poslovanja. Marketinška odličnost presega meje marketinga, dosežemo jo lahko le, če smo dovolj ambiciozni, da si upamo stopiti izven naših ustaljenih okvirjev in nalog. In takšnim dosežkom se bomo poklonili z letošnjo nagrado marketinška odličnost.

Zaradi sprememb v poslovnem okolju in svetu okoli nas smo se v Društvu za marketing Slovenije odločili za intenzivno prenovo nagrade. Namen prenove je razširiti prepoznavnost različnih vidikov marketinške odličnosti in jo še bolj približati marketinški stroki. Odslej bomo z nagrado nagrajevali tudi odlične posamezne marketinške projekte, prakse in strategije. Nagrado bomo tudi letos tradicionalno podelili na Slovenski marketinški konferenci v Portorožu. >> VEČ O NAGRADI

Marketinška odličnost je način razmišljanja

Marketinško odličnost lahko dosežemo samo s tem, da marketing postane vodilna filozofija podjetja, ki razmišlja o prihodnosti in išče rešitve za dolgoročen uspeh na trgu. Nagrado marketinška odločnost prejmejo tisti projekti, aktivnosti oziroma strategije, ki ponotranijo marketinško razmišljanje o uporabniku, trgu, spremembah ...

Marketinška odličnost daje moč podjetju

Marketinška odličnost je nagrada, s katero dokazujemo odlično poznavanje uporabnikov in trgov, na katerem deluje. Marketinška odličnost odlikuje tiste, ki izstopajo iz konkurence in z marketinškimi pristopi ter aktivnostmi nenehno razmišljajo o tem, kako presegati želje in pričakovanja svojih uporabnikov.

Marketinška odličnost je rezultat ekipe

Nagrada marketinška odličnost je priznanje za odlično delo ekipe. Najboljše marketinške ekipe "dihajo" marketing in so srce podjetja ter skrbijo za kroženje prebojnih idej in povezovanje. Še tako dober posameznik bo brez prave ekipe zelo težko dosegel raven odličnosti.

Marketinška odličnost ljubi izzive

Nagrada marketinška odličnost je dokaz uspešnega premagovanja ovir in reševanja izzivov. Nagrajeni projekti dokazujejo, kako je marketing našel prave odgovore na prava vprašanja in povezal različne deležnike v podjetju in zunanje partnerje.

Marketinška odličnost ni naključje

Nagrado marketinška odličnost prejmejo projekti, ki z marketinško miselnostjo povezujejo vse segmente poslovanja podjetja. Takšni projekti se lahko rojevajo samo v podjetjih, v katerih je marketing eden izmed nosilcev razvoja in rasti podjetja. To so podjetja, ki dosegajo izjemne poslovne rezultate in so vzor celotni poslovni skupnosti.

Gospodarstvo potrebuje marketinško odličnost

Veliko nagrado marketinška odličnost so v zadnjih letih prejela podjetja Postojnska jama, Adria Mobil, Steklarna Hrastnik, Zavarovalnica Triglav in Atlantic Droga Kolinska. Prav vsako izmed teh podjetij predstavlja pomemben gradnik uspešnosti slovenskega gospodarstva. V prihajajočih letih želimo izpostaviti in nagraditi še več takšnih podjetij in projektov.

O nagradi

Nagrada marketinška odličnost je priznanje najboljšim podjetjem, ki skozi svoje delovanje kažejo izrazito marketinško usmerjenost, se agilno odzivajo na spremembe v okolju in ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika. Največja sprememba prenovljene nagrade je uvedba novih kategorij, znotraj katerih nagrajujemo tudi odlične posamezne marketinške projekte in ne le podjetja kot celote.

Iščemo inovativne projekte, projekte, ki uvajajo nove poslovne modele, ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika, spreminjajo procese celotnega podjetja, nagovarjajo odgovornost, trajnost in družbeni razvoj ter krepijo marketinško usmerjenost znotraj celostne strategije podjetja.

Iščemo projekte tako iz B2C kot iz B2B segmentov, iz malih in velikih podjetij, pomembno je, da gre za projekt, kjer je bil marketing gonilo sprememb in razvoja. K prijavi spodbujamo agilna manjša in srednje velika podjetja, tehnološka podjetja, startupe z inovativnimi, trgu prilagojenimi rešitvami.

Nagrada marketinška odličnost je sijajna priložnost, da marketing pokaže svojo vrednost, tudi izven okvirjev marketinške stroke. Z nagrado marketinška odličnost želimo utrditi zavest, da je marketing interdisciplinarna funkcija in gonilo rasti podjetja. S pravilno umestitvijo marketinga na strateško mesto v podjetju, je lahko ravno marketing tisti, ki ustvarja pogoje za rast tudi v nepredvidljivih časih.

Oddaja prijave za marketinško odličnost je celovit postopek, uporabna pa je tudi za temeljit pregled projektov in delovanja marketinga v podjetju.

Rok za prijavo je 7. maj 2021. Nagrade bodo tradicionalno podeljene na Slovenski marketinški konferenci v Portorožu. >> PREBERITE VEČ 

Letos bomo prvič z nagrado marketinško odličnost nagradili tudi posamezne prebojne projekte.

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam