Nagrada marketinška odličnost je priznanje najboljšim podjetjem, ki skozi svoje delovanje kažejo izrazito marketinško usmerjenost, se agilno odzivajo na spremembe v okolju in ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika. Največja sprememba prenovljene nagrade je uvedba novih kategorij, znotraj katerih nagrajujemo tudi odlične posamezne marketinške projekte in ne le podjetja kot celote.

Podrobne informacije podelitvi nagrad najdete na spletni strani Marketinška odličnost 2023.

DOBITNIKI VELIKE NAGRADE MARKETINŠKA ODLIČNOST LETA:

 • 2015: Postojnska jama, d.d.
 • 2016: Adria Mobil, Novo mesto
 • 2017: Steklarna Hrastnik
 • 2018: Droga Kolinska
 • 2019: Zavarovalnica Triglav
 • 2021: Atlantic Droga Kolinska
 • 2023: Atlantic Grupa
Vsi pretekli zmagovalci marketinške odličnosti so že vsa leta med najboljšimi slovenskimi podjetji in se uvrščajo tudi v sam vrh uspešnosti poslovnih rezultatov!

KATERE PROJEKTE VABIMO K PRIJAVI?

Iščemo inovativne projekte, projekte, ki uvajajo nove poslovne modele, ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika, spreminjajo procese celotnega podjetja, nagovarjajo odgovornost, trajnost in družbeni razvoj ter krepijo marketinško usmerjenost znotraj celostne strategije podjetja.

Iščemo projekte tako iz B2C kot iz B2B segmentov, iz malih in velikih podjetij, pomembno je, da gre za projekt, kjer je bil marketing gonilo sprememb in razvoja. K prijavi spodbujamo agilna manjša in srednje velika podjetja, tehnološka podjetja, startupe z inovativnimi, trgu prilagojenimi rešitvami.

Nagrada marketinška odličnost je sijajna priložnost, da marketing pokaže svojo vrednost, tudi izven okvirjev marketinške stroke. Z nagrado marketinška odličnost želimo utrditi zavest, da je marketing interdisciplinarna funkcija in gonilo rasti podjetja. S pravilno umestitvijo marketinga na strateško mesto v podjetju, je lahko ravno marketing tisti, ki ustvarja pogoje za rast tudi v nepredvidljivih časih.

Oddaja prijave za marketinško odličnost je celovit postopek, uporabna pa je tudi za temeljit pregled projektov in delovanja marketinga v podjetju.

KATEGORIJE

Podjetja lahko svoje projekte prijavijo v 4 glavne kategorije. V vsaki od kategorij se izberejo do 3 finalisti. Komisija v vsaki kategoriji izbere zmagovalca. Poleg tega se podeli glavna nagrada – najboljšemu projektu / ideji / inovaciji izmed vseh kategorij po mnenju komisije.

1. kategorija: ODLIČNOST MARKETINŠKE STRATEGIJE

2. kategorija: ODLIČNOST TRAJNOSTNEGA DELOVANJA

3. kategorija: MARKETINŠKA ODLIČNOST KOT ODZIV NA IZREDNE OKOLIŠČINE

4. kategorija: ODLIČEN KORAK PRED DRUGIMI

POTEK IZBORA

Izbor nagrad opravi strokovna komisija. Člane v komisijah imenuje upravni odbor DMS.

 • Komisija izmed vseh prispelih prijav izbere do 3 finaliste v posamezni kategoriji in izmed vseh finalistov izbere zmagovalce kategorij.
 • Komisija lahko podeli vse nagrade, lahko pa po svoji oceni v posamezni kategoriji nagrade ne podeli.
 • Komisija ima možnost podeliti tudi posebno nagrado.
 • Komisija med vsemi zmagovalci izbere tudi najboljši projekt, ki mu podeli glavno nagrado velika nagrada za marketinško odličnost.
 • Nagrade bodo podeljene na 29. Slovenski marketinški konferenci.
Podrobne informacije o prijavi najdete na spletni strani Marketinška odličnost 2023.

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice