Po podelitvi jubilejne pete nagrade marketinška odličnost, ki jo je v letu 2019 komisija podelila Zavarovalnici Triglav, smo se v Društvu za marketing Slovenije odločili za prenovo nagrade. Nagrada marketinška odličnost je priznanje najboljšim podjetjem, ki skozi svoje delovanje kažejo izrazito marketinško usmerjenost, se agilno odzivajo na spremembe v okolju in ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika. Največja sprememba prenovljene nagrade je uvedba novih kategorij, znotraj katerih nagrajujemo tudi odlične posamezne marketinške projekte in ne le podjetja kot celote.

DOBITNIKI VELIKE NAGRADE MARKETINŠKA ODLIČNOST LETA:

 • 2015: Postojnska jama, d.d.
 • 2016: Adria Mobil, Novo mesto
 • 2017: Steklarna Hrastnik
 • 2018: Droga Kolinska
 • 2019: Zavarovalnica Triglav
Vsi pretekli zmagovalci marketinške odličnosti so že vsa leta med najboljšimi slovenskimi podjetji in se uvrščajo tudi v sam vrh uspešnosti poslovnih rezultatov!

KATERE PROJEKTE VABIMO K PRIJAVI?

Iščemo inovativne projekte, projekte, ki uvajajo nove poslovne modele, ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika, spreminjajo procese celotnega podjetja, nagovarjajo odgovornost, trajnost in družbeni razvoj ter krepijo marketinško usmerjenost znotraj celostne strategije podjetja.

Iščemo projekte tako iz B2C kot iz B2B segmentov, iz malih in velikih podjetij, pomembno je, da gre za projekt, kjer je bil marketing gonilo sprememb in razvoja. K prijavi spodbujamo agilna manjša in srednje velika podjetja, tehnološka podjetja, startupe z inovativnimi, trgu prilagojenimi rešitvami.

KATEGORIJE

Podjetja, ki se potegujejo za nagrado, so razvrščena v 3 kategorije:

 1. Kategorija: TREND / NOVOST
 2. Kategorija: MARKETINŠKA STRATEGIJA
 3. Kategorija: RESPONSIBILTY / ODGOVORNOSTNO RAVNANJE

POTEK IZBORA

Izbor nagrad opravi strokovna komisija. Člane v komisijah imenuje upravni odbor DMS.

 • Komisija izmed vseh prispelih prijav izbere do 3 finaliste v posamezni kategoriji in izmed vseh finalistov izbere zmagovalce kategorij.
 • Komisija lahko podeli vse nagrade, lahko pa po svoji oceni v posamezni kategoriji nagrade ne podeli.
 • Komisija ima možnost podeliti tudi posebno nagrado.
 • Komisija med vsemi zmagovalci izbere tudi najboljši projekt, ki mu podeli glavno nagrado velika nagrada za marketinško odličnost.
 • Nagrade bodo podeljene na posebnem dogodku v januarju 2021.
Podrobne informacije o nagradi najdete na spletni strani Marketinška odličnost 2020.

O NAS

Več kot

700

članov
Več kot

300

zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 700 ČLANI
večkot 70 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva
v društvu
razišči NIVOJE članstvA
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice