Program

Izobraževanje

Si želite biti agilni, delati hitreje in bolj učinkovito? Na tretjem letošnjem DMS Praktikumu bomo gostili Mateja Goloba, s pomočjo katerega bomo spoznavali osnove “agile” in “scrum” konceptov, miselnosti in načinov dela. Temelj teh sodobnih pristopov je sposobnost agilnega razmišljanja posameznika, ki vodi v spremembe razmišljanja celotnega podjetja, kar se na koncu odraža tudi pri poslovnih rezultatih.

Septembrski Praktikum bo interaktivna delavnica, na kateri boste spoznavali več praktičnih orodij, ki jih boste lahko že naslednji dan uporabili pri vašem delu in vam bodo pomagala delovati bolj agilno.

Agile marketing is the ability to rapidly test and learn. - Jason Heller, McKinsey
"KAŽIPOT” DELAVNICE

Prvi del

  • KAJ POMENI AGILNO: predstavitev, zgodovina, agilna miselnost in trendi
  • VAJA / TEST: psihološka varnost in učinkovitost
  • VAJA: agilno vodenje, management 3.0
  • Posebnosti agilnega marketinga in praktični primeri

Drugi del

  • VAJA: Agile balls
  • METODE: Scrum, Kanban, Sprints, Cynefin framework, Competency matrix
  • DELO V SKUPINAH:  “Sprint Planning” *
  • Q&A

* Skupine bodo izbrale planirani in/ali imaginarni projekt, ki mora biti takšen, da se z njim čim lažje poistovetijo. Projekt mora biti bolj kompleksen kot enostaven, nepredvidljiv, takšen, ki ga niso še nikoli izvedli, v katerem je veliko neznank in nepredvidljivih situacij. V idealnem scenariju bo ekipa sestavljena iz mešanice različnih profilov - tako, kot naj bi delovalo novo podjetje prihodnosti.

Septembrski Praktikum bo potekal v ponedeljek, 9. septembra, med 14:00 in 18:00.

Vabljeni k branju zapisov iz minulih Praktikumov:

-----

Kaj je Praktikum? Praktikum je najbolj svež format dogodkov Društva za marketing Slovenije. Gre za poglobljene 4-urne delavnice, kjer udeleženci na konkretnih primerih spoznavajo določene principe, orodja, modele, ki jih lahko že naslednji dan uporabijo pri svojem delu. Delavnice vodijo izkušeni strokovnjaki na svojih področjih, ki jih poleg znanja in izkušenj odlikujejo tudi odlične predavateljske / mentorske / svetovalne sposobnosti.

O NAS

Več kot

700

članov
Več kot

300

zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 700 ČLANI
večkot 70 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva
v društvu
razišči NIVOJE članstvA
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice