Program

Izobraževanje

Mogoče je naslov "Priložnosti znamke delodajalca v času krize" na prvi pogled čudna trditev, saj se zdi, da podjetja ob spremembah na trgu ne razmišljajo najprej o znamki delodajalca. Ta je namreč večinoma percipirana zgolj kot oblikovanje oglasov za zaposlovanje. Velikokrat se tudi zgodi, da se podjetja v času krize osredotočijo zgolj na svoje produktne znamke in potrošnike kot najpomembnejšo ciljno skupino ter ob tem pozabijo na zaposlene. Mnogo vodstev se v tem kontekstu ne zaveda, kako pomembno vlogo igrajo zaposleni v času sprememb.

Ključna vloga marketinga v času teh sprememb je doseči zavedanje pri vodstvu in vodjih, da tako kot produktne znamke tudi znamka delodajalca potrebuje konstantno in konsistentno upravljanje in investicije. Če podjetja v taki situaciji nimajo izdelanega načrta, bodo težko upravljala zunanje spremembe in predvsem spremembe v podjetju, ki pa imajo ogromen vpliv na organizacijsko kulturo. Tako je lahko škoda za poslovanje še dosti večja.

O primerih, kako marketing vpliva na gradnjo in spremembe kulture ter tako povečuje svoj vpliv, smo govorili s predavateljico Aleksandro Kregar (Competo).

Na webinarju je Aleksandra predstavila:
  • kako v času krize ohraniti ugled podjetja,
  • kako v času krize prilagoditi strategijo znamke delodajalca, a ohraniti poslanstvo in vrednote,
  • kako v tekmi za pozornost potrošnikov prisluhniti še pomembnejši ciljni skupini: zaposlenim,
  • nekaj predlogov, kaj lahko marketing naredi takoj.
Posnetek webinarja je za člane DMS na voljo v digitalni knjižnici. Vabljeni tudi k branju podrobnega vsebinskega povzetka predavanja.

Preverite tudi, o čem smo govorili na prvem DMS webinarju z Aleksandro Kregar.

O NAS

Več kot

700

članov
Več kot

300

zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 700 ČLANI
večkot 70 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva
v društvu
razišči NIVOJE članstvA
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice