Tudi v letošnjem poletju smo pripravili priporočila za poletno branje, ki jih z nami delite člani Društva za marketing Slovenije.
Martin Stariha (Luna \ TBWA)

Knjige:

Adam Grant - Originals: How Non-conformists Change the World

Avtor knjige je psiholog, ki v svojih delih raziskuje motivacijo, smisel življenja in načine, kako živeti bogato in ustvarjalno življenje.

Joe Dispenza - Placebo ste vi

Avtor spaja trdne znanstvene dokaze z navdušujočimi vpogledi in s tem, ko širi obzorja mogočega ter premika meje znanega. Znanost jemlje resneje od večine znanstvenikov, v tej knjigi pa z najnovejšimi znanstvenimi dognanji na področjih epigenetike, nevroplastičnosti in psihonevroimunologije oblikuje logični sklep: vsi ljudje oblikujemo svoje možgane in telo z mislimi, čustvi, nameni in transcendentalnimi stanji, ki jih izkusimo.

Tadej Golob - Leninov park

Za vse ljubitelje kriminalk Tadeja Goloba. V majhnem parku sredi Ljubljane odkrijejo truplo ženske, ustreljene v glavo. Dan kasneje na enak način umre moški na Metelkovi. Sta umora povezana? Ljubljana se kuha v vročinskem valu, v Sloveniji se po volitvah vzpostavlja nova oblast, Taras Birsa pa ima že brez tega dovolj svojih težav.

Podcast:

Work Life with Adam Grant

V sklopu podcasta voditelj deli naslednje nasvete; kako do zadovoljstva in veselja na delovnem mestu, vse od delovnih okolij, vodenja, odnosov v službah, frustracij, motivacij, kreativnosti, izbire ekipe, izgorelosti ... Skozi vsako epizodo je predstavljen en resničen primer in načini kako ekipe ali posamezniki rešujejo izzive.

Actionable Strategies and Ecommerce Marketing Advice

Shopify Masters je podcast, kjer objavljajo zgodbe oziroma intervjuje različnih "online" podjetji o njihovih uspešnih marketinških strategijah, nasvetih in izzivih.

Članek:

Havard business review: Rebecca Knight - How to Find Meaning When Your Job Feels Meaningless

Večina od nas si želi opravljati delo, ki ima smisel: čutiti želimo, da naše delo vpliva na druge ljudi in da s tem prispevamo k skupnemu dobremu. Toda včasih je lahko iskanje smisla vsak dan izziv. In kaj lahko storimo, da spremenimo svoj pogled na delo? Kako lahko s svojimi veščinami, izkušnjami in vrednotami ponovno oživimo svojo strast in zagon? Nasveti v članku.

Serija:

Lupin

Skozi francosko dramo o ropu v sodobnem Parizu spremljamo gentlemanskega lopova Assana Diopa v iskanju pravice, skozi retrospektive pa postopoma odkrivamo njegovo zgodovino, razmerja in predvsem motivacijo za dejanja v sedanjosti.

Peter Vidmar (Agencija 101)

Knjigi:

John Carreyrou, Will Damron: Bad Blood: Secrets and Lies in a Silicon Valley Startup

Zgodba o Elizabeth Holmes, ženski različici Steva Jobsa, ki je s svojim startupom razvila tehnologijo, ki naj bi poskrbela za revolucijo v medicini. Podjetje je tehnologijo investitorjem prodalo za milijarde evrov - edina težava je bila v tem, da tehnologija ni delovala ...

Jocko Willing & Leif Babin: Extreme Ownership: How U.S. Navy SEALs Lead and Win

Zgodba o specialni enoti ameriške mornarice, ki je dobila nemogočo nalogo zasedbe iraškega mesta Ramadi. Skozi herojske zmage, preobrate in tragične izgube ekipa spozna, da je ključni dejavnik uspeha vsake enote odlično vodstvo ekipe.

Članka:

Rajiv Lal - Maersk: Betting on Blockchain

Kako lahko blockchain tehnologijo izkoristijo velike multinacionalke?

Ethan S. Bernstein - GROW: Using Artificial Intelligence to Screen Human Intelligence

Kako lahko umetna inteligenca pomaga pri optimizaciji organizacijske kulture in razvoju talentu ter boljšem vodenju ekipe?

Serija:

Suits

Zanimiva in dinamična zgodba o ameriški odvetniški pisarni, ki navduši z nenehnimi preobrati in prepletanjem različnih zgodb.

Podcasta:

Jason Goldberg in Scot Wingo - The Jason and Scot Show

Drew Sanocki - Nerd marketing

Portali:

HBR, Bloomberg, Financial Times, Insider

Peter Vidmar med drugim priporoča zgodbe o (ne)uspehu podjetij v Silicijevi dolini in o načinu vodenja ekip, ki ga zagovarjajo specialne enote ameriške mornarice.
Martina Pinterič (Termo Shop)

Knjiga:

Steven Van Belleghem: Ko digitalno postane človek

Digitalna transformacija odnosov s kupci zahteva tudi človekovo transformacijo v tem odnosu. Ozko digitalni odnosi hitro postanejo preveč racionalni. Človek je tisti, ki je sposoben digitalni enačbi dodati čustva. Le malo podjetij je, ki si lahko dovolijo luksuz odnosov s kupci, ki bi temeljil samo na pameti.

Serije:

Money Heist, Senke nad Balkanom, Peaky Blinders

Podcast:

Maja Voje: Reneseansa

Odlični podcasti, ki zaobjemajo vse segmente marketinga in še širše. Priporočam vsem – izobraževalni, a vseeno sproščeni podcasti, z zanimivi gosti in voditeljico!

Revija:

MM (Marketing Magazin)

Klavdija Trček (Agencija 101)

Knjige:

Letošnje poletje imam na polički Yu-kai Chou: Actionable Gamification: Beyond Points, Badges, and Leaderboards in pa Richard Rumelt: Good strategy, bad strategy.

Podcast: 

Navdihujoče zgodbe uspešnih posameznikov v podcastu Made Not Born with Alison Chadwick me spremljajo na poti v službo vsako jutro.

Serija:

2. sezona Abstract: The Art of Design me že dve leti čaka na Netflixu, to poletje bo le prišla na vrsto. Kljub letniku 2019 zelo navdihujoče in vredno ogleda. 

Portal:

Marketing Week pregledam vsak dan in sem tako na tekočem z dogajanjem v svetu marketinga po celem svetu.

Katja Jenič (Adria Mobil)

Knjiga:

Norman Ohler - Popolna omama: droge v tretjem rajhu

​Popolna omama pogleda voditeljem tretjega rajha in njihovemu poslušnemu narodu dobesedno pod kožo in v žile. V njih ni bilo ničesar arijsko čistega, zato pa precej strupene kemije, medtem ko so uradno vodili strogo politiko »boja proti drogam«.

Serija:

My Octopus Teacher, Rose Island

Podcast:

How I Built This with Guy Raz - podcasti s podjetniki, ki ustvarjajo uspešne poslovne zgodbe.

Portal:

The Cool Hunter

Katja Rogelj (Špan d.o.o.)

Knjige:

William Ury - Getting past no

Nasveti Harvardskega profesorja o tem, kako se bolj uspešno pogajati.

Bill Browder - Red notice  

Zgodba o tem, kako je mož iz Wall Streeta ustvaril bogastvo v Rusiji, tik po razpadu Sovjetske zveze.

Tony Robbins - Unshakable

Kako doseči svoje finančne cilje, ne glede na starost, spol, plačo, pozicijo ... ?

Gretchen RubinThe happiness project

Pred vami je načrt, kako priti do sreče.

James Sebenius, David Lax: 3D negotiation

Knjiga, ki ponuja celosten pregled taktik in strategij pogajanja.

Filmi in serije:

Balada o trobenti in oblaku, Suburra, Hlidač čislo 47, Mandragora, serija Black Mirror  

Podcasti:

Social Media Marketing with Michael Stelzner, Tony Robbins podcast, Marketing School with Eric Siu and Neil Patel

Portali:

Entrepreneur, Ahrefs, Semrush, Search Engine Journal, TechCrunch

VČLANI SE

Foto: Nejc Lasič

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

700

članov
Več kot

300

zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 700 ČLANI
večkot 70 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva
v društvu
razišči NIVOJE članstvA
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice