Večji športni dogodki so odlična priložnost za sponzorstvo. Tomaž Ambrožič (Sport Media Focus) je pripravil izbor dogodkov v letu 2022. Tisti, ki se bodo odvijali v Sloveniji, so po njegovem mnenju odlična priložnost za sponzorstvo, drugi pa le kot priložnost za oglaševanje. Za lažji pregled smo jih razvrstili v štiri kategorije. 

ZIMSKI ŠPORTI

Novoletna turneja v ženskih smučarskih skokih  na Ljubnem – 30. 12. 2021 in 1. 1. 2022
Prva novoletna turneja v ženskih smučarskih skokih. Namesto štirih prizorišč, kot smo tega vajeni pri moških, le eno. Slovenske skakalke sodijo v svetovni vrh in si na domačem prizorišču obetajo vrhunske uvrstitve (prenos: TV SLO).

Zlata lisica v Mariboru – 8. in 9. 1.
Tradicionalni tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju, veleslalom in slalom za ženske. (prenos: TV SLO)

Smučarski teki v Planici –  22. in 23. 1.
Tekme bodo generalka za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki bo v Planici leta 2023. (prenos: TV SLO)

Zimske olimpijske igre v Pekingu – 4. do 20. 2.
Poletne olimpijske igre v Tokiu so bile zaradi uspehov slovenskih športnikov rekordno gledane. Tudi v Pekingu bo imela Slovenija nekaj žezel v ognju. Gledalcev na prizoriščih tudi tokrat žal ne bo.  (prenos: TV SLO)

Pokal Vitranc v Kranjski Gori – 12. in 13. 3.
Kranjskogorska veleslalom in slalom za moške v svetovnem pokalu alpskega smučanja sta privlačna tudi za slovenske gledalce, ki si želijo blišč svetovnega pokala doživeti od blizu. (prenos TV SLO)

Deskanje na snegu na Rogli – 16. 3.
Slovenski deskarji redno dosegajo vrhunske rezultate, domača tekma pa bo zanje še posebej pomembna. (prenos: TV SLO)

Poleti v Planici – 24. do 27. 3.
Tekme v smučarskih poletih v Planici sodijo hkrati med najbolje obiskane dogodke v Sloveniji in najbolj gledane televizijske prenose. Uspehi slovenskih skakalcev so le češnja na torti. (prenos: TV SLO)

SP v hokeju v Ljubljani – 2. do 8. 5.
Po dveh prestavitvah se bo svetovno prvenstvo v hokeju druge jakostne skupine le odvilo v Ljubljani. Pričakuje se dober obisk hokejskih navdušencev, saj se bosta za prvo mesto v skupini poleg Francije in Slovenije potegovali tudi dve sosednji državi, Avstrija in Madžarska. (prenos: TV SLO)

KOLESARSTVO

Dirka po Italiji – 6. do 29. 5.
Prva od treh tritedenskih kolesarskih dirk, ki se bo tudi v letu 2022 ustavila v Sloveniji. Letos so bile ceste ob trasi nabito polne, enako je pričakovati tudi za prihodnje leto. (prenos: Eurosport)

Maraton Franja po Sloveniji – 11. in 12. 6.
Kolesarska dirka z dolgo tradicijo, ki se je udeležujejo pretežno rekreativni kolesarji in je uraden kandidat za uvrstitev v serijo najboljših kolesarskih maratonov na svetu pod okriljem Mednarodne kolesarske zveze UCI-Golden bike. 

Dirka po Sloveniji – 15. do 19. 6.
Uspehi slovenskih kolesarjev so pripomogli, da je Dirka po Sloveniji vse bolj uveljavljena, udeležijo pa se je tudi najboljši kolesarji. Letos je beležila izjemno obiskanost, prizori so spominjali na tiste z največjih svetovnih dirk. (prenos: TV SLO)

Dirka po Franciji – 1. do 24. 7.
Na Dirki po Franciji Slovenija v zadnjih letih beleži največje uspehe. Tadej Pogačar se bo potegoval še za tretjo zaporedno rumeno majico, načrte pa mu lahko prekriža Primož Roglič, ki je bil leta 2020 na dirki skupno drugi. (prenos: TV SLO)

L'Etap de Slovenia by Tour de France v Kranju – 3. in 4. 9. 
Gre za licenčni dogodek, katerega namen je rekreativnim kolesarjem pričarati vzdušje Dirke po Franciji. Letos bo prvič potekal v Sloveniji. 

Dirka po Španiji – 19. 8. do 11. 9.
Tudi zadnji dve Dirki po Španiji je osvojil Slovenec, Primož Roglič. Če bo poskušal še tretjič, bo znano prihodnje leto. (prenos: Eurosport)

SP v kolesarstvu v Avstraliji – 18. do 25. 9.
Člani močne slovenske kolesarske reprezentanca bodo med favoriti za vrhunske uvrstitve tudi na svetovnem prvenstvu. Ne le Roglič in Pogačar, tudi Matej Mohorič, Jan Tratnik in Jan Polanec lahko posežejo po najvišjih mestih. (prenos: TV SLO)

EKIPNI ŠPORTI

EP v rokometu na Slovaškem in Madžarskem - 14. do 30. 1.
Slovenska reprezentanca na svetovnih in evropskih prvenstvih meri visoko, na medalje, in nič drugače ne bo na tokratnem prvenstvu. (prenos: TV SLO)

Noč »I feel Slovenia« na tekmi NBA v Dallasu (ZDA) – 5. 3.
Prvi dogodek v okviru tekem ameriške košarkarske lige NBA, ki bo nosil ime slovenske znamke. Ob tekmi, ki bo v znamenju slovenskih barv, bo potekala tudi poslovna konferenca. (prenos: Arena TV)

SP v odbojki v Rusiji – 26. 8. do 11. 9.
Slovenski odbojkarji sodijo v vrh svetovne odbojke, kar nam vztrajno dokazujejo na zadnjih prvenstvih. Lahko si priigrajo prvo medaljo tudi s svetovnega prvenstva. (prenos: ŠportTV)

Eurobasket v Nemčiji, Italiji, Gruziji in na Češkem – 1. do 18. 9.
Zadnji evropski prvaki v košarki so še vedno Slovenci, saj od leta 2017 tekmovanje poteka na štiri leta, zaradi olimpijskih iger pa je bil letošnji Eurobasket prestavljen na leto 2022. Bodo Slovenci ubranili zlato medaljo? (prenos: Pro plus)

EP v rokometu za ženske v Sloveniji, Makedoniji in Črni Gori – 6. do 20. 11.
Žensko evropsko rokometno prvenstvo se bo v največji meri odvijalo v Sloveniji, tu bodo potekali tudi najpomembnejši odločilni boji. (prenos: TV SLO)

SP v nogometu v Katarju – 21. 11. do 18. 12.
Nogometno svetovno prvenstvo bo namesto v poletnih mesecih tokrat potekalo novembra in decembra. Slovenska reprezentanca se na prvenstvo žal ni uvrstila, kljub temu pa se obeta veliko zanimivih obračunov. (prenos: TV SLO)

DRUGI ŠPORTI 

Slalom na divjih vodah v Tacnu – 24. do 26. 6.
Slovenski slalomisti na divjih vodah s tekem svetovnega pokala pogosto pridejo z medaljo v žepu, na domači tekmi pa naj ne bi bilo nič drugače. (prenos: TV SLO)

SP v atletiki v Oregonu (ZDA) – 15. do 24. 7.
Na svetovnem prvenstvu v atletiki se bodo pomerili najboljši atleti sveta. Kdo bo nasledil Usaina Bolta? (prenos: TV SLO)

Športno plezanje v Ljubljani – 3. 9.
Športno plezanje je za Slovence vse bolj zanimivo, tudi zato, ker je št. 1 v svetovnem plezanju trenutno zlata olimpijka Janja Garnbret. (prenos: TV SLO)

VČLANI SE

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice