Za vas smo tudi letos pripravili poletna priporočila vsebin, ki so navdušile člane Društva za marketing Slovenije. V priporočilih boste našli predloge za strokovno vsebino, pozabili pa nismo tudi na bolj lahkotnejšo literaturo. Seznam predlogov bomo tokom poletja še dopolnjevali.

Lovro Gruden, Pristop

Knjiga:

Portal:

Serija, film:

Raznolika priporočila za poletje nam je zaupal Lovro Gruden.

Maruša Grah, e2grow

Newsletter:

 • McKinsey Leading Off
  Vsak ponedeljek McKinseyjevi uredniki izberejo tematiko, ki zadeva vodstvene izzive, ter za vas kurirajo vsebino raziskav, intervjujev in podatkov. Vas zanimajo inovativnost, produktivnost, fleksibilnost delovnih mest, agilnost, upravljanje sprememb ali avtentičnost? Leading Off je odličen zbir tedenskega navdiha.

Video:

 • Esther Perel & Yuval Noah Harari On Polarization: Conversation Highlights
  Kako nasloviti silnice po polarizaciji v družbenem tkivu? Je s tem povezana izguba svobode? Kako upravljati s polarnostjo mnenj, trditev in delovanja? Odličen pogovor dveh meni ljubših modernih mislecev, psihoterapevtke in odnosne strokovnjakinje Esther Perel, ter filozofa in zgodovinarja Yuvala Noaha Hararija.

YouTube kanal:

 • LETTERS LIVE
  LETTERS LIVE je niz dogodkov, na katerih izbrani umetniki slavijo moč pisnega dopisovanja. Slavna pisma ter drugo zanimivo korespondenco prebirajo in interpretirajo velikani odrske umetnosti, kot so Benedict Cumberbatch, Olivia Coleman, Daisy Ridley, Gillian Anderson, Sir Ian McKellen, Sir Ben Kinglsey ipd. Vse od besed, ki jih je Gandhi napisal Hitlerju, Elvis Presley Richardu Nixonu ali zgrožena uporabnica damskih vložkov brand managerju na Procter & Gamble.

Podcast:

 • WorkLife with Adam Grant
  Podcast, ki se najbolje opiše sam: organizacijski psiholog Adam Grant vas popelje v notranjost nenavadnih krajev, kjer so ugotovili, kako doseči, da delo ni bedno. Med gosti boste našli managerje uspešnih podjetij, Simona Sineka, Brene Brown, filozofe, športnike in genije, kot je Yo-Yo Ma.
Maruša Grah je z nami delila priporočila z uporabnimi povzetki vsebine, ki vas bodo še hitreje privabili k branju, gledanju oz. poslušanju.

Odprte so prijave za šesto B2B konferenco, ki bo 12. oktobra 2023 v Ljubljani.

Špela Vuga, Agencija 101

Knjige:

Podcasti:

Špela Vuga nam je zaupala številne predloge za branje in poslišanje.

Uroš Rojc, Muvi Media

Knjige:

Podcasti:

Uroš Rojc meni, da preveč časa preživi v nabiranju informacij in to potrebuje bolj "informacijsko dieto". Kljub temu, nam je zaupal številne odlične predloge.

Živa Rus, ŠSDMS

Knjige:

Tri priporočila za branje je z nami podelila tudi Živa Rus.
VČLANI SE

Imate tudi vi zanimiva in uporabna priporočila, ki bi jih želeli podeliti z nami? Pošljite jih na naš e-mail naslov.

Raziščite tudi preostala priporočila za Poletno branje: 1. del, 2. del.

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam