Za vas smo tudi letos pripravili poletna priporočila vsebin, ki so navdušile člane Društva za marketing Slovenije. V priporočilih boste našli predloge za strokovno vsebino, pozabili pa nismo tudi na bolj lahkotnejšo literaturo. Seznam predlogov bomo tokom poletja še dopolnjevali.
Vito Babuder, Klančar žerjavi

Film:

Britanska dokumentarna oddaja:

Podcast:

Vito Babuder v poslušanje priporoča podcast Sopotnica, epizodo z dr. Leja Dolenc Grošelj.
Sergeja Jelenko, Isokon

Knjiga:

Dokumentarne oddaje:

Zelo dobre dokumentarne oddaje so na SLO 2, možnost ogleda pa je tudi kasneje na njihovem portalu. Izpostavila bi dve:

Podcast:

Na voljo so vstopnice za edinstveno B2B konferenco, ki bo 12. oktobra 2023 v Ljubljani.

Lea Lipovšek, Microsoft

Neprestano se trudim širiti obzorja, tako da so moji predlogi morda na prvi pogled "ne-marketinški", vendar so mi v veliko pomoč pri idejah, drznosti, povezovanju različnih področij in premikanju mej - tako poslovno kot zasebno.

Knjige:

  • Esther Cameron, Mike Green: Making sense of Change management - v današnjem svetu je upravljanje sprememb veščina, ki se jo po mojem mnenju splača obvladati. Odličen priročnik za vse, ki potrebujemo strukturirano znanje in številne praktične primere.
  • Alain de Botton: The School of Life - An Emotional Education - de Botton je eden mojih najljubših modernih filozofov. Ima ogromno razumevanja in prijaznosti do vseh naših čudnosti, obenem pa ponuja strokoven vpogled v posameznika in predloge za boljše odnose. Ker se imamo lahko še bolj fino :)
  • Matthew Walker: Zakaj Spimo - tole knjigo preberem približno enkrat na dve leti, da se spomnim, kako pomembno je spanje in kako odlično vpliva na telo. Pa še dobro je napisana.
  • Carlo Rovelli: Reality is not what it seems, the Journey to Quantum Gravity - ker je moj naravoslovni duh izredno močan in ga je treba redno hranit, me znanstveni dosežki in nova dognanja izredno privlačijo. Za vse, ki se zavedamo, da danes znamo vesolje razložiti bistveno bolje, kot smo to počeli v srednji šoli ... da Newton mogoče ni imel čisto prav in da je kvantna fizika ni bav bav (odpre pa cel spekter novih vprašanj ;)).
  • Yrsa Sigurdardottir: Gallows Rock -  tale je pa "za dušo", če ste ljubitelji skandinavske kriminalke. Yrso sem odkrila v knjigarni na letališču na Islandiji - in je fantastična. Ko te zgodba posrka in brez težav prebereš 300+ strani v enem dnevu.

Članek:

Umetna Inteligenca je tema, ki se ji vsekakor splača posvetiti. Kaj prinaša, s kakšnimi vprašanji se soočajo različni profili uporabnikov, etične dileme ... cele knjižnice znanja obstajajo, ki so dobra odskočna deska za nadaljnje raziskovanje:

Podcast:

  • BBC 5 Live Science -  super pregled in debata o dognanjih na najrazličnejših področjih. Dober sopotnik v avtu.

Portal:

  • Creative Nonfiction / True stories, well told. - veščina pripovedovanja zgodb je zlato. Ker se znam malo preveč zakopati v marketinško literaturo, mi pomaga zamenjati perspektivo in opazovati "story-telling" na čisto drugih tematikah. Creative Nonfiction je portal, kjer se avtorji skrbno posvečajo umetnosti podajanja informacij.
Številne uporabne predloge nam je zaupala Lea Lipovšek.

Gašper Potočnik, Pristop

Knjige:

Filmi, serije:

Podcast:

  • Fejmiči (Gašper Bergant & Igor Papič)- kot že naslov pove, fejmiči, ampak brez cenzure na zabaven način.
  • Marketinška frekvenca (ŠSDMS) - odličen podcast iz rok DMS-jevega podmladka.
  • Opazovalnica (Anže Tomič, Jure Godler) - ponovno poslušanje nebuloz o Star Treku in angleški višji družbi. Priporočam.
Različne predloge za branje, gledanje in poslušanje, nam je zaupal tudi Gašper Potočnik.
Nika Možina, ŠSDMS

Knjigi:

VČLANI SE

Imate tudi vi zanimiva in uporabna priporočila, ki bi jih želeli podeliti z nami? Pošljite jih na naš e-mail naslov.

Raziščite tudi preostala priporočila za Poletno branje: 2. del, 3. del.

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice