Na drugem DMS webinarju smo gostili Aljošo Željeznova (B2), stokovnjaka za upravljanje podatkov in izkušenega predavatelja, ki je pojasnil prednosti orodja Power BI, ki omogoča zbiranje in nadzor nad podatki ter enostaven način priprave analiz.

Marketingaši se v sodobnem poslovnem svetu dobro zavedamo pomena podatkov v marketingu. Uporaba podatkov je ena izmed osnov doseganja dobrih rezultatov marketinških kampanj. "V dobi digitalizacije so podatki pomembna baza, zato je pomembno, da so podatki nenehno osveženi in smiselno združeni na enem mestu. To nam omogoča nenehen vpogled, da se bolje, hitreje in karseda učinkovito odzovemo na dogodke v našem okolju oziroma izboljšujemo trenutne aktivnosti. Pri tem nam lahko pomaga orodje Power Bi, ki nudi vpeljavo več podatkovnih baz, od LinkedIna, Facebooka, Google Analyticsa do Excelovih in Accesovih datotek, kock ... " razmišlja Aljoša Željeznov (B2).

Prednosti orodja Power BI:
  • na enem mestu imamo pregledno zbrane in vizualizirane podatke,
  • enostaven dostop do orodja - tudi iz oddaljene lokacije,
  • brezplačna verzija oz. nizka naročnina v primerjavi z drugimi tovrstnimi konkurenti
  • lažje povezovanje podatkov in posledično tudi boljše analize
4 koraki do vizualizacije / ukrotitve podatkov:
  • Uvoz – povežemo se na baze in uvozimo podatke
  • Povezava baz med seboj znotraj PowerBI
  • Priprava izračunov/matrik
  • Vizualizacija

Poročilo je tako pripravljeno in ga lahko delimo tudi s sodelavci.

Kako zberemo in vizualiziramo podatke z orodjem Power BI? Zakaj je to orodje cenejše od konkurentov? Kako pripravljamo analize s pomočjo orodja? Vabimo vas, da si ogledate posnetek webinarja, ki je za člane DMS na voljo tudi na članskih straneh. Tiste, ki še niste člani DMS, vabimo, da si ogledate ponudbo digitalnega članstva DMS, s katero vam bodo naše vsebine na voljo kadarkoli in kjerkoli.

VČLANI SE

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice