Tudi v letošnjem letu smo za vas pripravili izbor vsebin in priporočil, ki so navdušili člane Društva za marketing Slovenije. V priporočilih Poletno branje boste našli predloge za branje (knjig, člankov, zapisov …), gledanje (filmov, serij, oddaj …) in poslušanje (podcastov …). Vsebine so raznolike, vse od osebnega in kariernega razvoja pa vse do lahkotnejših vsebin za sprostitev. Seznam predlogov bomo tokom poletja še dopolnjevali.
Eva Likar (Društvo za Marketing Slovenije)

Knjiga:

Dokumentarni film:

Serija:

Podcast:

Dunja Kristan (PM poslovni mediji d.o.o.)

Knjige:

 • Brene Brown: Daring Greatly. Brene je moja idolka, ta knjiga pa ena mojih najljubših - govori o pogumu da "stopiš v areno", ne opazuješ šušljavo s tribun in najpomembneje: si dovoliš priznati ranljivost (v življenju in poslu).
 • Brene Brown: Dare to lead. Priporočam za vse na vodilnih pozicijah v marketingu in tistim, ki so na poti do tja.
 • Hector Garcia & F. Mirales: Ikigai. S to knjigo sem odkrila japonsko skrivnost za dolgo in srečno življenje, svoj Ikigai: kar rad počneš + v čem si dober + kaj svet potrebuje + za kar si plačan.
 • Erich Fromm: Umetnost ljubezni in življenja. Sproščujoče strokovno čtivo, brala sem ga na plaži. Psihološko in filozofsko prevpraša najpomembneje: naše življenje in vlogo ljubezni v njem.
 • Y. N. Harari: Sapiens. To bi lahko bilo obvezno branje na maturi. Da bi bolje razumeli naš izvor in to, kako majhna (primitivna) bitja tega širnega vesolja smo v resnici.

Dunja Kristan nam je zaupala široko paleto odličnih priporočil, med njimi boste našli tudi dela njene vzornice Brene Brown.

Blog:

 • Mark Manson. Spremljam ga že vrsto let. Mark je odbit bloger (in avtor knjižne uspešnice Subtle Art of not giving a F***). Brez dlake na jeziku deli življenjske nasvete, prevprašuje aktualne globalne probleme - s kritičnimi očali in zvrhanim košem humorja.

Filma:

 • Večno sonce brezmadežnega uma (2004). Moj večno najljubši film. Romantični znanstvenofantastični tragikomični presežek. S profesionalnega vidika me presune njegova izzivalna drugačnost "za tiste čase", z vidika zgodbe, scenarija, režije, montaže, tehnike, igralske zasedbe, maske, sporočila..
 • Lion (2016). Film, ki vsakega empata pusti solzavega. Dobra spodbuda za hvaležnost, da živimo in delamo v povsem drugačnih okoliščinah, kot marsikdo na svetu.

Serije:

 • The White Queen. Vznemirljiva zgodovinska drama, ki jo gledaš ob svečah in kozarcu vina. Izvrstno portretira najbolj dramatične in turbulentne čase angleške "rojalne" zgodovine. Za vse kraljice in kralje marketinga - da vas popelje v (sicer precej podoben) svet strategij.
 • Peaky Blinders. Serija o tolpi/mafiji iz Birminghama, ki približa svet posla (na drugačen način), konjskih dirk, ciganskih urokov, umorov in spletk.
 • The Witcher. Fantastična ... semi-zgodovinska, magična, akcijska serija. Namig za vse ženske gledalke: glavni lik je paša za oči.

Govori in izobraževanja:

 • MasterClass. Serija vrhunskih tečajev mojstrov s celega sveta in z vseh področij.
 • Brene Beown: The Call to Courage. Izjemen govor, ki ga je zmožna servirati Brene. Navdihne, nasmeji, orosi oko, naježi roko ... predvsem pa zbrca v areno - s pogumom in srcem.

TED Talks:

Podcasti:

Tina Albreht (Adria Mobil)

Knjiga:

 • Miha Šalehar: Pustolovec zmote. Gre za refleksije moškega srednjih let, ki se bolj ali manj uspešno sooča z izzivi in dilemami sodobnega časa. Med tem ko se avtor pred bralci precej »razgali« in razkrije svoje napake in zablode iz preteklosti, poskuša najti odgovor, kako osmisliti prihodnost.

Film:

 • Don't Look Up. Gre za film o zelo aktualni problematiki, ki obravnava soočanje oziroma nesoočanje človeštva z okoljsko krizo. Gre za nekakšno satiro absurdnosti aktualnega podnebno-političnega boja, ima pa film tudi pridih dokumentarnega žanra.

Podcast:

 • Od bita do bita. Val 202 na splošno v vseh svojih podcastih pripravlja zelo kvalitetne vsebine. Odbita do bita se loteva sodobnih tehnologij in jih kritično umešča v prostor in čas. Avtorja vsebin sta Maruša Kerec in Anže Tomić.

Peter Vidmar (Agencija 101)

Knjiga:

Članki:

 • Precej dobrih člankov najde na HBR.  

Blog:

Newsletter:

Film:

Dokumentarni film:

Podcast:

Peter Vidmar je z nami delil tudi svoja priporočila za zanimiv newsletter: Accelerated.

Tilen Tkalec (ŠSDMS)

Knjige:

Film:

Serije:

Podcast:

Martin Stariha (Luna \TBWA)

Knjige:

Martin Stariha, direktor naročnikov, Luna \TBWA, za poletno branje priporoča tudi knjigo: Dion Leonard - Kje si Gobi?.

VČLANI SE

Svoja priporočila lahko delite z nami. Pošljite jih na naš e-mail naslov.

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam
VEČ KOT 280 UR IZOBRAŽEVANJ
MREŽENJE Z VEČ KOT 600 ČLANI
več kot 50 dogodkov letno
spoznajte vse prednosti članstva v društvu
razišči ČLanske pakete
dostavljamo NOVICE IZ SVETA
MARKETINGA
prijava na e-novice