Za vas smo tudi letos pripravili poletna priporočila vsebin, ki so navdušile člane Društva za marketing Slovenije. V priporočilih boste našli predloge za strokovno vsebino, pozabili pa nismo tudi na bolj lahkotnejšo literaturo. Seznam predlogov bomo tokom poletja še dopolnjevali.

Jernej Smisl, Pristop

Knjiga:

Portal:

Članek:

Serija:

 • Tour de France: Unchained. Kolesarstvo je eden od najhitreje rastočih športov, odličen dokumentarec za razumevanje kolesarstva in za “dive in” pred Tour de France 2023.

Podcast:

 • Popcast. Preko podcasta spoznal veliko zanimivih Slovencev še iz druge perspektive
Številna priporočila nam je zaupal tudi Jernej Smisl.

Živa Strnad, Medis

Knjige:

"Filme postavljam bolj na stranski tir, zelo rada pa pogledam kako dobro serijo, zlasti če ima že več sezon. V serijah me pritegnejo predvsem zanimivi odnosi med ljudmi, ne glede na žanr." Živa Strnad

Serije:

 • Yellowstone. Zgodba o ameriškem ranču, ki se prenaša iz roda v rod, ter o njegovem trenutnem lastniku (igra ga Kevin Costner) in njegovih odraslih otrocih. Res odlična serija.  
 • Dark. Nemška serija o potovanju skozi čas – ravno prav sci-fi, da bi lahko bilo tudi resnično.
 • Your Honor. Zgodba o sodniku, katerega sin ubije nekoga v prometni nesreči in pobegne z mesta nesreče.
 • Ted Lasso. Zabavna, lahkotna serija o angleških nogometaših in njihovem ameriškem trenerju/managerju.
 • Silicon Valley. Dodatna razlaga bi bila verjetno odveč.
 • Succession. Zgodba o predaji ogromnega družinskega podjetja mlajši generaciji.

Podkasti:

 • Poljudnoznanstveni podkast - Stuff You Should Know je ravno prava mera zanimivega, informativnega in zabavnega, tako da lahko brez težav nadomesti poslušanje glasbe v avtu.
 • Brené Brown - Unlocking Us. Navdušila me je predvsem epizoda Brené with Tim Ferriss and Dax Shepard.
 • Vedno me pritegne tudi podjetniški podkast - How I Built This.

Zagotovite si mesto na šesti B2B konferenco - 12. oktobra 2023 v Ljubljani.

Peter Vidmar, Agencija 101

Podcast:

Peter Vidmar je z nami podelil zanimive ideje za branje in poslušanje.

Dunja Kristan, PM – poslovni mediji

Knjige:

 • Beth Kempton: Wabi Sabi - japonska modrost za popolnoma nepopolno življenje. Odličen sopotnik na plaži, ko prevprašujemo življenjske odločitve in razmišljamo o pravi sreči. in Ta je lahko tudi v nepopolnostih.
 • Jorge Bucay: Ti povem zgodbo? Čarobna knjiga polna zdravilnih zgodb, spisana pod peresom psihoterapevta. K njej se rada večkrat vrnem, ko za življenjske situacije potrebujem malce humornega dialoga in pogled z druge (pravljične) perspektive. Toplo priporočam - namesto gledanja IG Reelsov, ki nam možgan polnijo z bedarijami.
 • Brene Brown: Daring Greatly. Govori o pogumu da "stopiš v areno", ne opazuješ šušljavo s tribun in najpomembneje: si dovoliš priznati ranljivost (v življenju in poslu).

Blog:

 • Mark Manson. Spremljam ga že vrsto let. Mark je odbit bloger (in avtor knjižne uspešnice Subtle Art of not giving a F***). Brez dlake na jeziku deli življenjske nasvete, prevprašuje aktualne globalne probleme - s kritičnimi očali in zvrhanim košem humorja.

Film:

Govor:

 • The Call to Courage, Brene Brown. Izjemna spodbuda ene izmed mojih večjih vzornic: Brene Brown. Rada požiram tudi njene knjige. Vlije ti malo poguma (za marketinške podvige), te zbrca v areno - da ne stojiš in samo opazuješ na tribunah 😉

Podcast:  

 • AIDEA.
  Podkast, ki ga ustvarja moj dragi prijatelj Klemen, s katerim sva izpeljala že nešteto dialogov in projektov, že od študentskih klopi dalje v ŠSDMS. Vedno me zna inspirati med pogovorom in rada spremljam, kako inspirira tudi druge prek številnih zanimivih govorcev (tam najdete spiritualne, religiozne, politične, marketinške in za koga tudi kontroverzne - a zelo sproščene - razprave).
Med priporočili Dunje Kristan se bo zagotovo našlo tudi nekaj za vaš poletni seznam.

Eva Jakoš, ŠSDMS

Podkast:

VČLANI SE

Imate tudi vi zanimiva in uporabna priporočila, ki bi jih želeli podeliti z nami? Pošljite jih na naš e-mail naslov.

Raziščite tudi preostala priporočila za Poletno branje: 1. del, 2. del, 3. del.

Povezane teme

No items found.

Drugi zapisi na temo

O NAS

Več kot

600

članov
Več kot

400

STROKOVNIH zapisov
Več kot

50

dogodkov letno
Društvo za marketing Slovenije skrbi za umeščanje in razvoj marketinga kot stroke in znanosti v slovenskem ter širšem družbenem in gospodarskem prostoru v Sloveniji.
pridružite se nam